Wedstrijdverslagen van het Stedelijk College

Wegens een groot succes van het Stedelijk college zaalvoetbal hebben we de krachten verdeeld over 2 teams. De competitie bestaat uit een poule van 5 teams. Elk team speelt 2 keer tegen elkaar. Vandaag was de 1e ronde van de competitie.

In Stedelijk 2 zitten de volgende spelers Michael, Berke, Jonathan, Junior, Sevio, Wessel, AJ en Roger maar die is nog op vakantie in Suriname. De wedstrijd tegen Meerzicht begon zeer stroef voor Stedelijk 2. De eerste kansen werden helaas niet benut, bij Meerzicht was iedere kans direct een doelpunt. Dit leidde direct tot een 3-0 achterstand.

In balbezit waren we stukken beter dan de tegenstander maar als je niet de bal hebt moet er ook verdedigd worden. Dit laatste vergat Stedelijk 2 helaas een aantal keer. Halverwege de 1e helft begon het eindelijk te lopen. Na vele kansen te hebben gemist scoorde Sevio de 3-1. Kort hierna scoorde Wessel een fraaie treffer 3-2. Hierna kregen we nog meer kansen en scoorde Jonathan de verdiende gelijkmaker 3-3. Maar direct vanaf de aftrap stond het weer 3-4 voor Meerzicht. In de rust werden de jongens aangesproken op hun verdedigende taken. In balbezit zat het wel goed, alleen moesten de kansen wel worden afgemaakt. Jammer genoeg scoorde Meerzicht direct de 5-3 en moesten we echt vol aan de bak. Halverwege de 2e helft stond Junior op en leidde met 4 treffers Stedelijk 2 naar een 7-5 voorsprong. Hier en daar werden nog kansen gemist, ondertussen was de paal al 3 keer geraakt. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Meerzicht de 7-6. Gelukkig tikte AJ de 8-6 binnen en was de 1e overwinning voor Stedelijk 2 een feit.

Stedelijk 1 trad vandaag aan tegen Oosterheem. In Stedelijk 1 zitten David, Mauro, Djoemi, Flores, Ilyas, Fahim, en Mehmet. Bij Stedelijk 1 liep de wedstrijd totaal anders dan bij Stedelijk 2. Stedelijk 1 was scherp en goed in de combinatie. De tegenstander werd al snel op zij gezet door onze jongens. Met snelle combinaties werd de verdediging van Oosterheem stuk gespeeld. Stedelijk 1 ging met 5-0 de rust in. De doelpuntenmakers waren Flores 2x Djoemi 2x en Mehmet 1x. Na rust ging Stedelijk 1 vrolijk door waarmee ze geëindigd waren in de 1e helft. Fahim scoorde na een mooie pass van Flores de 6-0. De tegenstander had weinig in te brengen en creëerde nauwelijks kansen. Zo scoorde Mauro de 7-0. Mehmet scoorde de 8-0 nadat David een snelle interceptie had richting Flores, die de bal fraai uit de lucht meenam en de bal panklaar legde voor Mehmet. Toch deed Oosterheem nog iets terug en scoorde ze toch nog 1 doelpunt tegen Stedelijk 1. De 10e treffer kwam op naam van Ilyas die na een mooi overstapje vrij voor de goal kwam en hem simpel binnen tikte. Het slotakkoord was voor Mehmet en Djoemi, zo werd het 12-1 voor Stedelijk 1.

2 overwinningen in één middag is weer een fantastisch resultaat voor beide teams. Wil je beide teams goed volgen dan kun je de app voetbal.nl downloaden en bekijken onder de naam sevenstars. Bij Sevenstars kun je Stedelijk 1 en 2 aanklikken om het programma/stand/uitslagen van beide teams te zien.

De volgende wedstrijden staan gepland op dinsdag 15 maart. Stedelijk 2 speelt om 17 uur tegen team Oosterheem. Stedelijk 1 komt pas op 29 maart weer in actie tegen Meerzicht.