Selectie Nederlands zaalvoetbalteam voor return play-offs voor plaatsing EK 2014 bekend

Bondscoach Marcel Loosveld van het Nederlands zaalvoetbalteam heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de allesbeslissende return in de strijd om kwalificatie voor het EK 2014. Ten opzichte van de dinsdag jongstleden met 3-2 verloren heenwedstrijd in en tegen Bosnië en Herzegovina heeft Loosveld twee wijzigingen aangebracht. Aankomende dinsdag 24 september in Topsportcentrum Almere (aanvang wedstrijd 20.00 uur) zijn ook Hovocubo-spelers Amir Molkârâi en Yoshua St.Juste van de partij, deel uitmakend van de selectie die nu bestaat uit dertien spelers, één meer dan vorige week. In de huidige selectie ontbreekt Adil Zouthane (FCK/De Hommel), die in de heenwedstrijd aanliep tegen zijn tweede gele kaart in de EK-kwalificatie en derhalve is geschorst.

In alfabetische volgorde ziet de 13-koppige selectie voor de return in Almere er als volgt uit:
Mohammed Allouch (FCK/De Hommel), Najib El Allouchi (FCK/De Hommel), Mohamed Attaibi (Futsal Topsport Antwerpen), Mohamed Darri (Hovocubo), Jamal El Ghannouti (CFE/VDL Groep), Pieter Grimmelius (CFE/VDL Groep), Dick Hulshorst (CFE/VDL Groep), Ennes van Maasbommel (AORC/Lebo Vastgoed), Samir Makhoukhi (FCK/De Hommel), Amir Molkârâi (Hovocubo), Zaid El Morabiti (AORC/Lebo Vastgoed), Oualid Saadouni (CFE/VDL Groep) en Yoshua St.Juste (Hovocubo).

Op de stand-bylijst staan nu deze vier spelers:
Lahcen Bouyouzan (TPP-Rotterdam), Manuel Kuyk (LZV/Kuypers Hair & Wellness), Koen van der Leeden (TPP-Rotterdam) en Mats Velseboer (FCM/Dichtbij.nl).

In Bosnië en Herzegovina (Visoko) scoorden namens ons land Zaid El Morabiti en Mohamed Darri tegenover slechts een treffer meer voor de gastheren. Dat betekent dat in Topsportcentrum Almere Nederland nog alle kans heeft om een ticket voor de eindronde veilig te stellen. Bondscoach Marcel Loosveld: “We hebben onszelf een goede uitgangspositie verschaft. Ons zelfvertrouwen is groot.”

Fans van het nationale team en alle andere geïnteresseerden kunnen dus uitkijken naar een absolute climax in het gevecht om plaatsing voor het EK. Kaarten voor de thuiswedstrijd van dinsdag 24 september om 20.00 uur in het sfeervolle onderkomen in Almere zijn op eenvoudige wijze verkrijgbaar, à slechts € 5,- per persoon (geen groepskorting). Een e-mail sturen naar zaalvoetbal@knvb.nl, met vermelding van het gewenste aantal kaarten, telefoonnummer en NAW-gegevens, is voldoende om ‘Oranje zaal’ live de onmisbare support te kunnen geven.

Behalve Nederland en Bosnië en Herzegovina kunnen ook Hongarije/Oekraïne, Servië/Roemenië en Kroatië/Slowakije in hun onderlinge play-offwedstrijden nog de kans grijpen om vanaf 28 januari 2014 van de partij te zijn tijdens de eindronde (UEFA Futsal EURO 2014) in België (Antwerpen).