Het verslag van het Stedelijk College tegen ONC2

IMG_6816Vandaag mochten we aantreden tegen ONC 2, dit team bestond uit voornamelijk 1e jaars leerlingen. Het Stedelijk college begon gehavend aan de strijd want Jonathan Brussel en Floris Hamilton konden er niet bij zijn vanwege een luistertoets op school. Teammanager mevrouw van der Werf achtte het stedelijk met 8 man wel sterk genoeg om dit klusje te klaren. Coach dhr. Jonk stuurde zijn mantroepen in het veld om dit varkentje te wassen met grote cijfers.

Maar al snel bleek al dat ONC 2 zich niet uit het veld liet slaan. Het Stedelijk college begon zeer twijfelend aan de wedstrijd en het ontbrak aan absolute scherpte en concentratie. In de 5e minuut kwamen we weliswaar op een 1-0 voorsprong door Ilyas (overigens een schitterende treffer in de boven). Maar al snel scoorde ONC hun 1e maar ook hun 2e doelpunt. Dit hadden de mannen van het Stedelijk niet verwacht en moesten een tandje erbij schakelen. Alleen deed de versnellingsbak het niet van de jongens en rommelde we maar wat aan. Ondanks dat de motor nog niet aan ging scoorde Djoemi wel de 2-2 in de 11e minuut. Hierna volgde een kans voor het ONC maar die kon David nog fabelachtig pakken.

IMG_6812

Helaas scoorde ONC snel de 2-3. Wederom op achterstand! Djoemi nam zijn ploeg op sleeptouw en scoorde van dichtbij de 3-3. Helaas was het verzet van de kleine mannetjes van ONC nog niet gebroken en scoorde ze nog een keer 4-3. Gelukkig was Djoemi scherp en liet zien wat er moest gebeuren en scoorde 4-4. Direct bij de aftrap van ONC veroverde Ilyas de bal en scoorde de 5-4. Eindelijk op voorsprong! Maar toen kwam het Stedelijk in een mindere fase en kregen we ineens 3 onnodige tegendoelpunten. Als je niet scherp verdedigd en alles vrij laat staan kan iedereen scoren en stond het ineens 7-5 voor ONC.

In de rust sprak coach dhr. Jonk de jongens aan op hun verantwoordelijkheden en dat ze hun eigen taken eerst goed moesten uitvoeren. Er was immers nog voldoende tijd om dit varkentje te wassen. Mevrouw van der Werf had er nog alle vertrouwen in en moedigde van de kant de jongens fanatiek aan.

In de 2e helft liet het Stedelijk college zien waar ze voor waren gekomen. Djoemi dirigeerde zijn boys en scoorde 3 keer achter elkaar en hierdoor stonden de boys weer voor met 8-7. In deze fase was het prijs schieten en was het wonder boven wonder dat het verschil nog maar minimaal was. Gelukkig herpakte Sevio zijn vorm in de wedstrijd en bekroonde dit met 2 doelpunten 10-7. Roger liet zich in deze fase ook gelden en scoorde met een mooie pooier de 11-7. ONC stribbelde wel nog een beetje tegen en scoorde de 11-8 maar toen was het verzet wel echt verbroken.

IMG_6811

De boys vernietigde de tegenstander en liet niks meer van ze heel. Vervolgens scoorde Djoemi, Ilyas, Roger 3x en Berke 1x. Dit bracht het doelpunten aantal op totaal 17 treffers. ONC scoorde ook nog een keer in de slotfase en zo werd de wedstrijd 17-9. David keepte een scherpe 2e helft en had zelfs een aandeel in een doelpunt door snel uit te gooien op onze aanvallers die dit kunstje beheerst afmaakte. Fahim en Mauro waren van grote waarde door veel verdedigend werk te doen voor de overige boys.

In de 2e helft stond er een Stedelijk college team dat mee kan doen om de prijzen. De eerst volgende wedstrijd is op dinsdag 9 februari om 17 uur tegen Rokkeveen. Mocht je niks te doen hebben dan ben je van harte welkom in de sporthal van de Clauslaan om de boys aan te moedigen.