De ervaring van het Stedelijk College Zoetermeer

Het Stedelijk college heeft zich met trots ingeschreven voor een zaalvoetbalcompetitie. Het team bestaat uit 10 vierde jaars leerlingen; David, Djoemi, Iliyas, Floris, Mauro, Sevio, Jonathan, Fahim, Berke en Roger.

De competitie bestaat uit 8 teams die voortkomen uit een aantal wijken van Zoetermeer en een aantal middelbare scholen van Zoetermeer. De winnaar van de poule zal zich gaan mengen op het NK zaalvoetbal voor onder 16. Waar dit zich gaat afspelen is nog een raadsel. ”Eerst maar is winnen en dan zien we wel verder”. Aan de tenues kan het nog niet liggen want die zien er perfect uit ook al waren ze voor deze wedstrijd nog niet bedrukt.

Afgelopen dinsdag 19 Januari hadden we onze 1e wedstrijd tegen Buytenwegh. De jongens waren gemotiveerd en hadden een uitstekende discipline. We kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. Er waren aan beide kanten wat misverstanden over de zaalregels. Gelukkig was de scheidsrechter coulant en konden we na een kleine uitleg weer verder spelen. We pakte als team deze achterstand goed op en combineerde er lekker op los. Al snel werd het 1-1 door Djoemi na een fabelachtige combinatie door de as ging de bal hard tegen de touwen. Hierna volgde vele aanvallen en had de tegenstander niets meer in te brengen. Zo scoorde Iliyas de 2-1 en schoot Floris met een schuiver over de grond de 3-1 binnen. Helaas scoorde Buytenwegh vlak voor rust de 3-2 maar er was geen reden voor paniek.

In de 2e helft ging het Stedelijk college team vrolijk verder waar ze mee bezig waren. ”Een aantal scouts vroegen zich al af waar deze talenten vandaan kwamen”. In een rap tempo scoorde het Stedelijk college de ene na de andere poeier in het doel van de tegenstander, ditmaal gescoord door Djoemi, Floris en Mauro 6-2. Even dachten we dat we er al waren maar de tegenstander sputterde toch nog een beetje tegen en kwam zo terug tot 6-4. Maar gelukkig werd het Stedelijk college net optijd wakker en scoorde Roger met zijn prachtige linkerbeen de 7-4. En had Djoemi in het slot van de wedstrijd zijn 3e treffer te pakken en stond het 8-4 voor ons op het scorebord.

Ook de jongens die nog niet hadden gescoord waren van grote waarde geweest deze wedstrijd. Zo had de keeper David een paar uitstekende reddingen waardoor hij zijn ploeg op de been hield. Berke, Fahim, Jonathan en Sevio waren van onschatbare waarde doordat ze hun persoonlijke duels wonnen en de bal goed in de ploeg hielden waardoor de andere spelers konden excelleren.

De 1e overwinning is dus een feit. Aankomende dinsdag om 16.00 uur staat de volgende wedstrijd gepland in de nieuwe hal, gelegen aan de Clauslaan. ONC is dan onze tegenstander. We hopen op veel supporters van het stedelijk college. Iedereen is welkom!

Trainer/Coach Jonathan Jonk